Brown Antique

Brown Antique is een Afrikaanse granietsoort, gewonnen in Angola. De unieke structuur bevat vele dunne lagen, waardoor het borstelen van deze granietsoort een fraai driedimensionaal mat effect geeft. Door de densiteit van het materiaal is Brown Antique zeer geschikt als keukenblad. Het granieten keukenblad is ongevoelig voor hitte en krassen. Daarnaast is het materiaal bestand tegen vlekken en zuren. Brown Antique wordt ook vaak verkocht als Labrador Brun of Marron Cohiba.

Wilhelmina Residence

In dit project is gekozen voor een granieten blad van 3.25 m lang, 1.10 m breed, en 3 cm dik met een ingebouwde spoelbak en onderliggende sierrand. In zijn geheel weegt het keukenblad 450 kg. Het exclusieve hieraan is dat de plaat Brown Antique zorgvuldig is uitgezocht op afmeting. Een blok natuursteen van 325 cm lang is zeer zeldzaam. Daarnaast zorgt de schilverachtige, keiharde structuur voor een moeilijke bewerking. Ondanks dat, is bovenstaand kookeiland voorzien van een samengestelde geïntegreerde spoelbak met afdekplaat voor de korfplug.
Ook moest dit monumentale pand voorzien worden van een passende vloer. Hier is gekozen voor speciaal op maat gezaagde tegels. Door de keuze voor Bianco Carrara oogt de vloer klassiek, maar door de keuze voor maatwerk tegels, toch modern. Al met al een schitterende mix van klassieke materialen met een moderne uitstraling.

Onderhoud

Alle bovengenoemde producten zijn behandeld met de Seal-Guard Gold Label impregneermethode. Zo zijn zowel vloer-, als keukenblad voorzien van een waterafstotende laag. Vervolgens is de vloer verrijkt met een verzorgende marmerwax om het oppervlak iets te verharden. Meer weten over natuursteen onderhoud of net zo’n exclusief project? Mail dan naar nick@atre.nl voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Brown Antique

Specs

Type material
Quarry location
Availability
Prevailing market
Compressive strenght
After freezing
Ultimate tensile strenght
Coef. thermal expansion
Water absorption
Impact test
Frictional wear test
Bulk density

Granite
Angola
Medium
Worldwide
2008/kg cm2
2103/kg cm2
135/kg cm2
0,0047 mm/m°C
0,12%
68,00 cm
1,8 mm
2698 kg/m3

Contact