Marmer keukenblad Amsterdam

Een bijzonder project in Amsterdam Zuid is het Konings Residence. Een compleet keukenblok bekleed met Bianco Lasa marmer, voorzien van een innovatieve impregnatie methode die er voor zorgt dat het marmer keukenblad Amsterdam blijvend water afstotend is. 
In tegenstelling tot de beschikbare impregneer producten, wordt er bij deze methode een gepatenteerde waterafstotende epoxy machinaal in het marmer keukenblad Amsterdam gebracht. Hierdoor is het blad blijvend door en door voorzien van een epoxy impregneer. Door de lengte van het marmer keukenblad is er voor gekozen het blad te delen, en te verwerken in de ‘open boek methode‘. Dit geeft het marmer keukenblad Amsterdam een exclusieve en unieke uitstraling.

Bianco Lasa

Bianco Lasa is een erg solide marmersoort. Door zijn kristalachtige structuur ligt de densiteitswaarde erg hoog. Hierdoor is deze marmersoort beter bestand tegen zuren en krassen. Door Bianco Lasa te behandelen met de bovenbeschreven methode, is het materiaal erg geschikt als marmer keukenblad. De locatie van de groeve is bepalend voor de uitstraling van de kristalmarmersoort. In het zuiden van de Alpen bevind zich de Laas vallei. Hier zijn diverse steengroeves gevestigd die ieder een andere Bianco Lasa leveren. Zo is er de Bianco Lasa Fantastico, met gewolkte aders in diverse kleuren (zie bovenstaand marmer keukenblad). Daarnaast is er een bijna egaal witte variant beschikbaar. De meest bekende en meest geliefde van alle Lasa soorten is de Bianco Lasa Veno Oro. De naam zegt het al: ‘Veno’ betekend ader, en ‘Oro’ goud. Een goudachtige ader doorbreekt het melkwitte oppervlak van de Bianco Lasa. Deze laatste soort is erg geschikt voor toepassen in open boek. Meer informatie over een marmer keukenblad? Mail dan naar nick@atre.nl of vul onderstaand contactformulier in.

marmer keukenblad

Specs

Type material
Quarry location
Availability
Prevailing market
Compressive strenght
After freezing
Ultimate tensile strenght
Coef. thermal expansion
Water absorption
Impact test
Frictional wear test
Bulk density

Marble
Italy
Limited
Worldwide
1389/kg cm2
1321/kg cm2
162/kg cm2
0,0046 mm/m°C
0,35%
52,00 cm

2704 kg/m3

Contact