Shoebaloo marmer

Sinds jaar en dag staat Shoebaloo bekend om de verkoop van ‘high-end’ schoenen. Daarnaast zijn de diverse exclusieve interieurs van de winkels toonaangevend op het gebied van winkelinrichting. Met als kers op de taart het filiaal aan het Koningsplein te Amsterdam.

Marmer

Om de exclusiviteit van de winkel te benadrukken koos Shoebaloo marmer als vloerbekleding. Vervolgens is een een specifieke materiaalkeuze gemaakt om het resultaat zo adembenemend mogelijk te maken. Hierdoor werd er gekozen voor Bianco Elegante marmer, in combinatie met het Tunesische Greystone. De blokken marmer zijn specifiek geselecteerd voor dit project, waarbij veel aandacht besteed is aan het patroon van het Shoebaloo marmer.

Shoebaloo marmer

Productie

De aders in het Shoebaloo marmer liepen dusdanig recht door het blok natuursteen, dat een dubbel openboek – ookwel een diamond match genoemd – mogelijk was. Hiervoor zijn alle platen stuk voor stuk neergelegd en afgetekend om vervolgens versneden te worden door middel van een waterjet snijmachine. Een dunne straal water wordt met een enorme druk op het marmer geplaatst waardoor het water de zaagsnedes vormt.
Vervolgens worden de gesneden delen opnieuw neergelegd om de maatvoering te controleren en de delen te nummeren. Als een grote puzzel worden de delen op volgorde verpakt om vervolgens deel voor deel geplaatst te worden door de natuursteen specialisten. Twee tegelzetters zijn dag en nacht bezig geweest om de vloer zo strak mogelijk te plaatsen, waarna de vloer in het werk gezoet is. Dit wil zeggen dat de vloer nog een laatste keer geslepen is waardoor de eiglans ontstaat.
Heeft u een paar schoenen aangeschaft bij Shoebaloo, maar stonden ze thuis niet zo mooi als in de winkel? Bestel dan via A tre natuursteen net zo’n vloer. Voor meer informatie kunt u mailen naar nick@atre.nl.

Shoebaloo marmer

Contact