Alcantara Black

Alcantara Black valt perfect binnen de trend in de natuursteenmarkt. Een zwarte graniet, dat veel weg heeft van Nero Marquina marmer, maar de krachitige eigenschappen van een granietsoort bevat is uitermate geschikt als vloer, keukenblad of badkamerwand.

Het verhaal van Alcantara Black is een zeer bijzondere. Al generaties lang is deze groeve in bezit van een Spaanse familie. Tot op heden is er echter weinig gedaan aan marketing of verkoop binnen Europa. Doordat de jongste telg van de familie momenteel de groeve in handen heeft gekregen, zien we deze bijzondere steensoort steeds vaker opduiken.

Zwart graniet
Alcantara Black slab
Alcantara Black 02
Alcantara Black 03
Alcantara Black Block

Uiterlijke kenmerken

Alcantara Black komt met veel diversiteit de groeve uit. Zo zijn er blokken die over het algemeen vrij zwart zijn met een kleine witte ader, maar zo zijn er ook blokken die vooral witte aders bevatten. Zo is er voor ieder wat wils. Speciaal voor iedere aanvraag Alcantara Black wordt er een partij uitgezocht naar wens. Zo is er een klant met een Alcantara Black douchecel, met een fraaie donker bruine houten vloer. Speciaal voor deze klant hebben wij de plaat Alcantara Black geselecteerd met wat meer bruin erin, zodat dit perfect past in het interieur van de badkamer.

Hoornrots

De technische specificatie van deze steensoort luidt een ‘hoornrots’. Dit is een steensoort met de voordelen van graniet, maar de uitstraling van marmer. Er zijn weinig van deze steensoorten bekend, maar Alcantara Black is er een van.  Interesse in deze schitterende steensoort? Klik op onderstaande button om uw aanvraag te doen!