Alcantara Grey

Alcantara grey is misschien wel de meest unieke steensoort uit de Alcantara collectie, en een meerwaarde voor ieder interieur. Een Spaanse grijze kalksteen, geschikt voor de meest elegante en exclusieve toepassingen. Alcantara Grey is geschikt voor zowel in-, als exterieur.

‘Fifty shades of grey’

Door de vele mogelijkheden met betrekking tot oppervlakte bewerkingen, kan Alcantara Grey overal in en om het huis of kantoor toegepast worden. Voor een strakke tijdloze vloer kiest u natuurlijk voor de gepolijste afwerking. Een fraaie glans laat de steen volledig tot zijn recht komen doordat de grijstinten een gevoel van diepte in de steen weergeven. Liever iets warmers voor thuis? Kies dan voor de gezoete afwerking. Een eiglans siert de fraaie grijze vloertegels, maar brengt toch een gevoel van warmte met zich mee. Om dit gevoel van warmte te benadrukken kunt u Alcantara Grey uitermate goed gebruiken in combinatie met vloerverwarming. ‘s Ochtends de trap af stappen om met uw blote voetzolen op een voorverwarmde tegel te stappen is het ultieme gevoel van ontspanning. Voor gebruik op het terras of langs het zwembad, adviseren wij te kiezen voor de Design Finish. Dit is een speciale afwerking welke alleen in de Alcantara collectie toepasbaar is. Een fraaie leatherlook zorgt voor een solide antislip vloertegel, maar brengt toch de grijze uniforme tinten met zich mee.

Onderhoud

Veel mensen denken bij natuursteen direct aan het onderhoud. In praktijk blijkt dat goed advies betreft de toepassing van natuursteen al 95% van alle problemen voorkomt. Eerlijkheid is in een verkoopgesprek niet altijd even makkelijk toe te passen. De klant wil immers niet horen dat hun gekozen vloertegel krasgevoellig is of niet gebruikt kan worden als keukenblad.

De praktijk leert dat Alcantara Grey een solide kalksteen is. Afhankelijk van de afwerking adviseren wij de vloer 6 weken na het leggen toch voor de zekerheid waterafstotend te impregneren. Een kalksteen bestaat voornamelijk uit calciumcarbonaat, wat simpel gezegd kalk is. Een schoonmaakmiddel als Antikal is dus niet geschikt voor gebruik op deze steensoort. Antikal verwijderd kalk, en laat dus een doffe plek achter op uw glimmende vloer. Alle kalkstenen en marmersoorten zijn gevoelig voor zuren. Om deze reden werd vroeger gezegd dat marmer niet geschikt was als keukenblad. Theezakjes (zuur) of een open gesneden sinaasappel lieten hun sporen na op het marmeren keukenblad. Tegenwoordig is dit door de nieuwste technieken wel mogelijk.

Alcantara Grey

Technische informatie

Type material
Quarry Location
Availability
Prevailing market
Compressive strenght
After freezing
Ultimate tensile strenght
Coef. thermal expansion
Water absorption
Impact test
Frictional wear test
Bulk density

Limestone
Spain
Limited
Worldwide
2060/kg cm2
1879/kg cm2
155/kg cm2
0,0040 mm/m°C
0,20%
26,00 cm

2670 kg/m3

CONTACT