Alcantara White

Alcantara White is een unieke steensoort in zijn genre. Een noord Spaanse, nagenoeg ivoorkleurige, witte kalksteen. Door de vele goede eigenschappen van deze steensoort, is Alcantara White zowel binnen als buiten toepasbaar.

Het bijzondere aan deze steensoort is dat de kleurtonen dicht bij elkaar liggen. Zo is het eenvoudig om een mooie egale vloer te leggen, zonder veel kleurverschil. Omdat Alcantara White ivoorkleurig is, is dit een mooie solide vervanger voor het aloude cremekleurige Crema Marfil. Hoewel de eigenschappen bijna gelijk zijn, blijkt Alcantara White in praktijk een veel ‘gezonder’ en compacter materiaal.

De kleurstelling en de rustige uitstraling van de steensoort biedt vele mogelijkheden omtrent design. De vele diverse afwerkingen kunnen hier ook het een en ander aan toevoegen. Zo is de steensoort niet alleen gepolijst of gezoet te verkrijgen, maar is de steensoort ook in ‘Smooth Design’ (geborsteld) en gebrand geborsteld beschikbaar. Tevens is de steensoort in steenstrips te verkrijgen. Doordat Alcantara White een nieuwe en onbekende steensoort is, zijn er tot op heden nog geen projecten opgeleverd met deze steensoort. Bijgaande afbeeldingen zijn foto’s van tegels en monsters, waardoor de kleur kan verschillen met de originele steensoort.

 

Alcantara White

Teschnische informatie

Type material
Quarry Location
Availability
Prevailing market
Compressive strenght
After freezing
Ultimate tensile strenght
Coef. thermal expansion
Water absorption
Impact test
Frictional wear test
Bulk density

Limestone
Spain
Limited
Worldwide
2060/kg cm2
1879/kg cm2
155/kg cm2
0,0040 mm/m°C
0,20%
26,00 cm

2670 kg/m3

Contact