Bianco Lasa


Bianco Lasa is één van de hardste marmersoorten beschikbaar in de internationale markt. Deze soort varieert van structuur afhankelijk van de locatie van de groeve. Zo is deze kristalmarmer uit de Laas vallei bijzonder egaal van structuur, en daardoor bijzonder geschikt voor decoratieve doeleinden. Bianco Lasa is een egaal, melkachtig witte kristal marmer uit het zuiden van de Alpen.

Al in 1950 is ontdekt dat het hardheids coëfficiënt van Bianco Lasa zo’n 20% hoger ligt dan die van Bianco Carrara. Door de kristalachtige structuur is deze marmersoort bestand tegen alle weersinvloeden. Uit onderzoeken uit 1983, uitgevoerd door het Nationaal Instituut München, blijkt dat Bianco Lasa ook bestand is tegen vorst en zout. Doordat de marmersoort zo hard is, is deze goed bestand tegen druk en barsten. Dankzij al deze eigenschappen is de kristalmarmer erg belangrijk geworden voor de export, en wordt dit vaak gedefineerd als de mooiste decoratieve marmersoort beschikbaar op het moment.

Bianco Lasa keukenblad

Door de beschreven hardheid van deze Tiroolse marmer, is Bianco Lasa uitermate geschikt voor gebruik als aanrechtblad. Zo heeft A tre reeds een aantal keukenbladen van de exclusieve kristalmarmer morgen maken. Bijvoorbeeld het unieke keukeneiland ‘Konings Risedence‘, de zeer fraaie badkamer ‘HG Residence‘ en niet te vergeten het mooie aanrechtblad ‘SRNM Residence‘. In deze drie projecten is goed te zien hoe veelzijdig deze steensoort is, waardoor dit in geen interieur zou misstaan.

Aanvraag

Meer weten? Of wil je graag (meer) stalen van dit materiaal ontvangen? Mail naar nick@atre.nl of vul hier het contactformulier in.

Bianco Lasa
Bianco Lasa Covelano

Technische informatie

Type material
Quarry location
Availability
Prevailing market
Compressive strenght
After freezing
Ultimate tensile strenght
Coef. thermal expansion
Water absorption
Impact test
Frictional wear test
Bulk density

Marble
Italy / Swiss
Limited
Worldwide
1389/kg cm2
1321/kg cm2
162/kg cm2
0,0046 mm/m°C
0,35%
52,00 cm

2704 kg/m3

Contact