Labrador Brun

Afrika voorziet ons wederom met een schitterende exclusieve steensoort met een unieke structuur, namelijk Labrador Brun.
Labrador Brun is een fantasienaam bedacht door een Nederlandse natuursteen leverancier. De originele naam van deze steensoort is Marron Cohiba, of op de Europese markt ook wel Brown Antique genoemd.

De bruin zwarte kleur met zijn bijbehorende structuur valt op door de drie dimensionale uitstraling door de diverse invalshoeken van deze granietsoort. Hoewel de steensoort relatief kostbaar is, is Labrador Brun te verkrijgen in grote hoeveelheden en afmetingen. Het vinden van de juiste kwaliteit in deze steensoort blijft echter moeilijk. Afhankelijk van de groeve kan Labrador Brun namelijk gouden vlokken en/of lange witte aderen met zich mee brengen.

Groeve

De groeve van Labrador Brun is, in tegenstelling van wat veel mensen denken, gevestigd in Angola. Vaak wordt gezegd dat Labrador Brun een Noorse of Braziliaanse steensoort is. Niets is minder waar. Er komt nog heel wat bij kijken om de blokken Labrador Brun uit Angola naar Europa te verschepen. Om deze reden zijn de transportkosten van ruwe blokken vrij hoog, waardoor de vierkante meter prijs van plaatmateriaal automatisch ook hoger is dan bij andere Afrikaanse granietsoorten.

Het mooie aan Labrador Brun is natuurlijk de diepte die zichtbaar is in dit gevlokte materiaal. Ieder deel van het materiaal is uniek. Doordat Labrador Brun een granietsoort is, zijn er veel toepassingen mogelijk. Zo kan het materiaal gebruikt worden als keukenblad, en is het uiterst kras en vlekbestendig, maar ook als terrastegel of zwembadrand zou het materiaal geschikt zijn. Er kunnen diverse afwerkingen toegepast worden op Marron Cohiba. Zowel het borstelen (leather look) als het zandstralen of polijsten van het materiaal heeft een schitterend effect. De dichtheid van dit materiaal ligt zo hoog, dat Marron Cohiba zelfs gezoet (met eiglans) toegepast kan worden als keukenblad.

Meer informatie over de diverse toepassingen van deze steensoort? Of bent u benieuwd naar de prijs van een keukenblad in Labrador Brun? Neem dan contact op met nick@atre.nl of vul onderstaand contactformulier in.

Zwart graniet
zwart graniet
Labrador Brun

Type material
Quarry location
Availability
Prevailing market
Compressive strenght
After freezing
Ultimate tensile strenght
Coef. thermal expansion
Water absorption
Impact test
Frictional wear test
Bulk density

Granite
Angola
Good
Worldwide
2008/kg cm2
2103/kg cm2
135/kg cm2
0,0047 mm/m°C
0,12%
68,00 cm
1,80 mm
2698 kg/m3

Contact