Monaco Brown / Cedarstone

Monaco Brown / Cedarstone is een bijzondere Spaanse marmersoort welke veel weg heeft van de Turkse Emperador Light. Toch is de Monaco Brown / Cedarstone een steen met veel meer allure, toepasbaar in iedere ruimte van uw woning. 

Ontstaan

Deze schitterende marmer soort is een metamorf gesteente welke miljoenen jaren geleden ontstaan is uit twee sediment gesteenten (dolomiet en kalksteen). Tijdens deze metamorfose is de steen compleet opnieuw gekristalliseerd van de originele steen in een samenstelling van een soort mozaïek met calciet en dolomiet kristallen. De extreem hoge temperatuur en druk die hierbij kwam kijken heeft er voor gezorgd dat de aanwezige fossielen (sediment gesteente) volledig zijn verdwenen.

Toepassing

Monaco Brown / Cedarstone is uitermate geschikt voor interieur gebruik. Zowel in de badkamer als op de woonkamervloer zou deze schitterende marmersoort niet misstaan. Door zijn gevarieerde uiterlijke kenmerken is ieder stuk marmer een kunstwerk op zich. Meer informatie over deze steensoort? Vul onderstaand contactformulier in!

Monaco Brown Cedarstone

Technische informatie

Type material
Quarry Location
Availability
Prevailing market
Compressive strenght
After freezing
Ultimate tensile strenght
Coef. thermal expansion
Water absorption
Impact test
Frictional wear test
Bulk density

Marble
Spain
Medium
Worldwide
1580/kg cm2
11584/kg cm2
210/kg cm2

0,40%
35,00 cm
1,90 mm
2702 kg/m3

CONTACT