Statuario Venato

Statuario Venato is dé witte steensoort uit Italië. Als men denkt aan marmer, denkt men aan wit marmer met een grijze ader. Precies als de uiterlijke kenmerken van Statuario Venato. Deze exclusieve steensoort wordt gedolven in Carrara en maakt deel uit van het gebergte waar ook Bianco Carrara en Statuarietto vandaan komt.

Doordat deze exclusieve witte steensoort erg gewild is, zijn de prijzen in korte tijd enorm gestegen. Uiteraard is dit een kwestie van vraag en aanbod, maar ook de Aziatische invloeden hebben hier hun effect op. Rijke Chinese zakenmannen bezoeken de groeves om hun blokken te selecteren, waardoor de Italiaanse steen handelaren de hoofdprijs kunnen vragen voor hun materiaal. Hierdoor prijst Statuario Venato zichzelf bijna de Europese natuursteenmarkt uit. Ondanks dit, blijft dit toch wel dé exclusiefste en fraaiste marmersoort uit Italië.

Geologische beschrijving

Trias of vroege Jura kalksteen gemetamorfoseerd tijdens de Tertiaire periode naar fijn witte kalkhoudende marmers. De grijze en zwarte vlekken en aders zijn rijk aan grafiet afgeleid uit een van de organische stoffen in kalksteen.
Meer informatie over deze steensoort? Of samples aanvragen? Mail naar nick@atre.nl, of vul het contactformulier in.

Statuario Venato

Technische informatie

Type material
Quarry location
Availability
Prevailing market
Compressive strenght
After freezing
Ultimate tensile strenght
Coef. thermal expansion
Water absorption
Impact test
Frictional wear test
Bulk density

Marble
Italy
Medium
Worldwide
1209/kg cm2
1118/kg cm2
202/kg cm2
0,0072 mm/m°C
0,16%
75,00 cm
1,12 mm.
2700 kg/m3

Contact